1 Ağustos 2011 Pazartesi

Ramazana özel beslenme önerileri

Posted on 08:06 by Unknown


Sema Hastanesi Diyetisyeni Hayrettin Mutlu, Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için önerilerde bulundu. Yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Mutlu, bol sıvı tüketilmesini ve sahurun ihmal edilmemesini istedi.
Sahurda ve iftarda hafif, hazmı kolay ve az yağlı yemekler tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Mutlu, "Yemekleri yavaş yavaş ve çok iyi çiğneyerek yiyin. Uzun süre boş kalan midenize birden yüklenmeyin. İftara çorba ile başlayın. Hafif bir salata veya zeytinyağlı ile devam edip, sonra ana yemeğe geçin.
Kızartılmış ve çok yağlı yiyeceklerden, özellikle hamur işleri ve hamur tatlılarından kaçının" dedi.
Yemek pişirirken katı yağların kullanılmamasını da tavsiye eden Diyetisyen Mutlu, kırmızı etin mümkün olduğunca az ve sulu sebze yemekleri halinde tüketilmesini önerdi. Kalorisi yüksek yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini de kaydeden Mutlu, "Ramazan'da tatlı ihtiyacınızı taze ve kuru meyveler, sütlü tatlılar ve kompostolar ile karşılamaya çalışın.
Gün boyunca su içilemediği için iftardan sonra yatana kadar ve sahurda bol bol su için. Geleneksel çay, yeşil çay veya bitki çaylarından tüketin. Öğünlerde sebze yemeklerini veya zeytinyağlıları eksik etmeyin. Etleri ızgara, haşlanmış ya da fırında pişirin. Kahve tüketimini azaltın, kahve yerine bitkisel çaylar için" diye konuştu.

No Response to "Ramazana özel beslenme önerileri"

Leave A Reply